Halloween party ideas 2015


















RTS HD u programskom smislu predstavlja kombinaciju RTS1 i direktnih prenosa sportskih događaja i drugih manifestacija koji su u HD tehnologiji. Posebno mjesto zauzimaju prenosi sa svjetskih, evropskih i regionalnih takmičenja na kojima učestvuju srpski klubovi i reprezentacije.
Programska šema je dostupna na teletekstu RTS-a, a prenosi u HD tehnologiji obilježeni su žutom bojom. Ovaj program mogu da prate svi koji posjeduju adekvatnu DVB-T2 opremu za prijem digitalnog signala sa jedne od 15 lokacija inicijalne mreže, kao i korisnici usluga kablovskih i IPTV operatera širom Srbije.

Programska šema je dostupna na teletekstu RTS-a, a prenosi u HD tehnologiji obeleženi su žutom bojom. Ovaj program mogu da prate svi koji poseduju adekvatnu DVB-T2 opremu za prijem digitalnog signala sa jedne od 15 lokacija inicijalne mreže, kao i korisnici usluga kablovskih i IPTV operatera širom Srbije.

5.1 zvuk na HD programu RTS-a je u eksperimentalnoj fazi. Po mnogim procenama, jedino što je nedostajalo HD-u da bi utisak praćenja digitalne televizije bio potpun jeste upravo 5.1 zvuk. Prvi put ovaj zvučni ugođaj proizveli smo za potrebe UEFA Lige šampiona 2010. godine. U saradnji sa JP ETV, operaterom digitalnog zemaljskog emitovanja, pronašli smo rešenje da uz HD video, gledaocima omogućimo i 5.1 zvuk za koji je potreban "LED", "LCD" ili plazma televizor, odnosno TV prijemnik koji podržava DVB-T2 signal i dolbi digital ili dolbi digital plus zvuk. Nakon toga, povratak staroj televiziji, kako kažu ljubitelji sporta i muzike, biće izuzetno težak. Gledaoci RTS HD programa biće pravovremeno obaveštavani o rasporedu prenosa koji će biti emitovani u tehnologiji sa 5.1 zvukom.


 

Objavi komentar

Kiki

{picture#http://4.bp.blogspot.com/-nV6LK9TU8l0/UgJAISr4_TI/AAAAAAAAAjk/k-45Oanm8bY/s1600/man-of-steel.png} Admin Satelitski-Kljucevi

satelit74

{picture#https://1.bp.blogspot.com/-N1aIPRVeooc/VquMMieRrFI/AAAAAAAAADs/6GlgvX0Ew-s/s119/avatar-4997.jpg} Autor of Satelitski-Kljucevi
Pokreće Blogger.